Gaite Jansen

Gaite JansenGaite Jansen speelt de hoofdrol van de 15-jarige Eva, de hoofdpersoon van het verhaal. Ze wil later modeontwerpster worden. Ze is in stilte verliefd op Mees, die ze niet goed kent. Ze woont haar hele leven al alleen met haar moeder, die sinds kort een nieuwe vriend heeft, Willem. Ze vertrouwt hem niet. Gelukkig kan ze goed over haar problemen praten met haar beste vriendin Julia. Het feit dat ze zelf geen vriend heeft, in tegenstelling tot haar vriendin Julia, maakt haar onzeker.

Bij alle grote castingdagen voor de Carry Slee-verfilmingen deed Gaite auditie. Bij Afblijven kwam ze een ronde verder, bij Timboektoe kwam ze twee rondes verder, en bij Radeloos greep ze net naast de hoofdrol. Ook bij de grote castingdag voor Lover of Loser was ze weer van de partij. Nu, een paar jaartjes ouder en met inmiddels meer ervaring, was het duidelijk. Zij speelt Eva! Het is haar eerste filmrol. Inmiddels was ze al te zien in de TV-series Spangas, Flikken Maastricht en Gaandeweg, en in de Telefilm Coach.

Martijn Lakemeier

Martijn LakemeierMartijn Lakemeier speelt de 17-jarige Mees, de leuke jongen die op zaterdag in de printshop werkt. Hij leeft vooral voor de muziek (speelt gitaar en componeert). Is stapelverliefd op Eva, die hij haast niet kent. Maar door zijn onzekerheid denkt hij dat hij geen kans maakt. Hij maakt zich wel zorgen over Eva. Zijn beste vriend is Sem.

Een mooier filmdebuut dan de hoofdrol in Oorlogswinter kun je je nauwelijks voorstellen. Meer dan 800.000 bezoekers hebben Martijn inmiddels op het grote doek zien schitteren.

Ruud Feltkamp

Ruud FeltkampRuud Feltkamp is uitgekozen om de 20-jarige Ricardo te spelen, een knappe vlotte jongen die ieder meisje om zijn vingers windt. Eva valt dan ook als een blok voor hem. Eindelijk een jongen die aandacht aan haar schenkt. Hij is ook royaal. De leukste kleren krijgt ze van hem kado. Zelfs een reisje naar Parijs ligt in het verschiet. Hij kent daar een bekende modeontwerper, waar ze langs zullen gaan.

Amper 10 jaar oud speelde Ruud Feltkamp de hoofdrol in de ook door Shooting Star geproduceerde film Kruimeltje, die met 1.3 miljoen bezoekers in de bioscoop een absoluut record vestigde. Rollen in de film Kees de Jongen en TV-series als Koppels en Keyzer & de Boer Advocaten volgden. Momenteel schittert hij ook als Arnoud ‘Noud’ Alberts in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Thomas Acda

Thomas AcdaThomas Acda is Willem, de nieuwe vriend van Katja, met wie hij sinds kort samenwoont. Het lukt hem nog niet echt om met Eva, de dochter van Katja, goed contact te krijgen. Zelf heeft hij ook een dochter, Roos.

Thomas Acda kennen we onder andere van Alles is Liefde, De Scheepsjongens van Bontekoe, In Oranje, Lek en de film en televisieserie All Stars. Daarnaast is hij bekend van het duo Acda en de Munnik, waarmee hij een aantal hits heeft gescoord.

Susan Visser

Susan VisserSusan Visser speelt Katja, eigenaresse van een kapsalon en de moeder van de 15-jarige Eva. Sinds twee maanden woont haar nieuwe vriend Willem bij hen in huis, wat nogal wat weerstand oproept bij haar dochter. Die is geen man in huis gewend en ze ergert zich aan alles wat Willem doet.

Susan Visser is recentelijk te zien geweest in de Tv-serie Gooische Vrouwen. Daarnaast heeft zij gespeeld in Rozengeur & Wodka Lime, Keyzer & de Boer Advocaten, Amazones, Polleke en Zwartboek.

Claire Bender

Claire BenderClaire Bender speelt Julia, de beste vriendin van Eva.

Lucas Hamming

Lucas HammingLucas Hamming is Sem, de vriend van Mees

Afra Margeridon

Afra MargeridonAfra Margeridon is te zien als de makkelijk beïnvloedbare Maritza

Carlien van Dijken

Carlien van DijkenCarlien van Dijken speelt Roos, de dochter van Willem

Quinten Schram

Quinten SchramQuinten Schram speelt Jesse, de vriend van Julia

Manuel Broekman

Manuel BroekmanManuel Broekman is Max, een vriend van Jesse en Julia

Carlijn van Zijtveld

Carlijn van ZijtveldCarlijn van Zijtveld is gecast voor Sara, de vriendin van Max

no show