Carry Slee

Carry SleeNaam: Carry Slee
Geboren: 1 juli 1949 in Amsterdam
Geliefde: Elles
Woont in: Bergen/Epe
Kleur ogen: Blauw
Haat: Vervelen
Is gek op: Schrijven, wandelen met haar hondjes
Kinderen: Nadja en Masja
Lengte: 1.69 meter
Broers/zussen:    Één zus
Fijnste man: Nelson Mandela

Carry Slee was al op jonge leeftijd veel met verhalen en boeken bezig. Toen ze nog niet kon schrijven, bedacht ze verhaaltjes voor haar knuffeldieren.
Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Woord en Gebaar in Utrecht, waar ze in 1975 voor slaagde. Ze werd dramadocent in het middelbaar onderwijs. Haar schrijverskwaliteiten kwamen toen goed van pas, want samen met haar leerlingen bedacht ze verhaallijnen waar ze vervolgens compleet uitgewerkte toneelstukken van maakte.
Carry’s dochters vormen haar grootste inspiratiebron. Toen ze nog jong waren, bedacht Carry verhalen voor hen waarin 'Keetje Karnemelk' de hoofdrol speelde. Nadja en Masja vonden de verhalen zo leuk dat Carry Slee besloot ze naar het tijdschrift Bobo te sturen. Daarin werden ze gepubliceerd. Gestimuleerd door het succes van 'Keetje Karnemelk' stortte Carry zich op een boek over de belevenissen van de tweeling Rik en Roosje. Ze bood het manuscript aan bij een uitgeverij, waar het in 1989 in boekvorm verscheen. Hiermee begon een succesvolle carrière. Inmiddels is Carry Slee fulltime auteur en verschenen er al meer dan 80 titels van haar hand en zijn er al 4 boeken van haar verfilmd: Afblijven, Timboektoe, Radeloos en nu dus ook Lover of Loser.

Carry Slee's Homepage

no show